Ischoklad
Ljus ischoklad
200 g ljus choklad
100 g kokosfett
Mörk ischoklad
200 g mörk choklad
100 g kokosfett
Ischoklad med mintsmak
200g mörk choklad
100 g kokosfett
2 - 4 droppar pepparmintsolja
Dela chokladen och smält den i vattenbad eller försiktigt i microugn. Lägg chokladen och kokosfett fördelad i små bitar tillsammans och låt bli varmt. Rör om ibland så det blandar sig ordentligt. Vill du ha mintsmak, smaksätt med pepparmintsolja.
Häll smeten i ischokladformar. Ställ ischokladen svalt så snart som möjligt. Förpacka i plastburk. Förvaras i kylskåp.
* * * * *
Smaksätt din ischoklad
Ett bra sätt är att följa receptet för "Mörk ischoklad" ovan och smaksätta på ett lite annorlunda sätt.
Prova att sätta till något av följande:
- rivet skal av en apelsin
eller
- 1 msk snabbkaffe
Garnera gärna med rostat ris eller hackade nötter eller mandel.