Little something who reminds me about christmas...




ph:by me

det här påminner alltid om julen
en liten hälsning från eran julbock!

55 dagar

Imorgon är det första november, vilket är lika med endast 1 månad kvar till första advent! Åååh jag längtar så mycket!

music's in my soul


Juleutmaning

Här kommer mina svar. Det i fetstil är det jag föredrar.

Pepparkakor - Lussekatter

Skumtomtar - Knäck

Ischoklad - Marsipan

Köttbullar - Prinskorvar

Julkorv - Julskinka

☆ Lax
- Sill

☆ Revbensspjäll
- Janssons frestelse

☆ Paradis
- Aladdin 

Rullsylta - Pastej (?)

Glögg - Julmust

Rödbetssallad - Dopp i grytan

Ris á la malta - Risgrynsgröt

Äppelmos - Senap

☆ Hemma -
Borta (Är dock alltid borta :( )

Utomlands - Sverige (Har varit utomlands två julaftnar, blir den tredje iår :/ )

Ge -

Mysteriet på Greveholm - Dieselråttor & sjömansmöss

☆ Chokladkalender - Paketkalender
(Båda!)

Plastgran - Äkta

☆ Arne Weise
- Ernst 


Jag utmanar:
Julklappen, Rudolf och Julbocken!! moahahahahah

Dags för en disneyklassiker!


Pepparkaksglasyr

Ingredienser (1 portioner/st.)

4 dl florsocker
1 st äggvita

Gör så här

  1. Blanda florsocker och äggvita och vispa det segt med elvisp.
  2. Spritsa ut mönster på kakorna och garnera eventuellt med silverkulor och strössel.

skidsemester <3


På bilderna: Jag, Lollo, Pappa och Nikita. I Zermatt för ett halvår sedan! Åååååh vad jag längtar efter att sätta på mig skidorna och bara flyga nerför brantaste backen och bara spruta snö på alla tjocka turister!
Nu åker jag bort, så om jag inte få tag på internet så blir det inte mycket uppdatering från min sida under en vecka(dvs ingen uppdatering då jag är den ända som skriver.. Ja en pik mot er andra...) men håll ut, snart är sladdande släden tillbaka!
Juliga hälsningar,
Ebba B

L-Ä-N-G-T-A-R

Ebba B

från mig till er.

http://i46.tinypic.com/2ywfij4.jpg

56 dagar kvar till julafton!! Ohh vad jag längtar. För en vecka sen föll den första snön. Ni som inte känner mig, låt mig förklara. Snö för mig, det betyder att det är okej att lyssna på julmusik, att börja julbaken och gå ut och titta på hur det glittrar. Att känna julkänslan i kroppen är det bästa som finns. Att efter man varit ute komma in och dricka varm choklad med rosiga kinder. Förstår ni nu hur snö påverkar mig. Det spelar ingen roll om den skulle komma i maj, känslan kommer ändå.

Högst upp på önskelistan just nu...

Jag ska köpa ny skidutrustning till huvudet, och jag vill ha modellerna ovan, dock lite osäker på vilken färg jag vill ha.......

EBBA B

Tid för att ge......




jag den kåta julbocken vill ge dig julekärlek <3

Jag har varit snäll.....:)


:)


såhär såg det ut klockan 10 imorse...

Ebba B

08.46

det snöar.

kyla

Det blir bara kallare och kallare. Idag när jag körde hem med moppen vid 7-tiden så var det helt vitt på vägen av frost, minusgrader, yey. Vi gillar snö och julen men inte kyla här.
Ha det gött! Ebba B

65 dagar!

Ja, ni ser, dagarna bara flyger iväg! Inte långt kvar nu guys!

<3

Iår hoppas jag på att få fira världens bästa minijulafton med mina underbara vänner, vill bara säga att ni är så himla fina allihopa och jag uppskattar att ni gillar mig trots att jag är cp! <3
Och ja, meningen var att jag skulle se konstig ut på så många bilder som möjligt... (Hittade inga bilder på er tillsammans med mig Mikaela Ö,Anna,Linnea,Carro med flera men ni finns i mitt hjärta lika mycket <3)

sRy

Förlåt för dålig uppdatering, men så fort som det börjar närma sig julen mer och mer desto mer aktiva kommer vi bli! Det är mycket i skolan just nu också! Ha det gött så länge! btw, det ska typ snöa inatt! <3

Ebba B

Julen är här!



jag sjunger "julen är här" föra julen! :P
Lyssna och njut! nej det behöver ni inte men kolla om ni vill
häslningar kåta julbocken!

73 dagar

Tiden går himlans fort!!

Vad vore julen utan pepparkakor?

Baka goda pepparkakor med detta väl beprövade recept. Det är inte svårt, men lite tålamod krävs. Tänk på att göra pepparkaksdegen i god tid.

Ingredienser:

Utrustning du behöver:

Gör så här:

Låt smöret bli rumsvarmt. Rör smör, socker och sirap till en jämn smet. Använd gärna elvisp när du gör pepparkaksdegen.

Rör sedan ner ingefära, kanel, nejlikor, kardemumma och bikarbonat. Tillsätt sedan vatten och sist mjölet. Använder du inte elvisp - knåda då in mjölet i degen på ett bakbord.

Låt degen ligga i kylskåp minst 1 dygn insvept i folie.

 

Tag fram en bit i taget av degen och kavla ut den tunn på ett bakbord. Tag ut kakor med mått och lägg på kalla smorda plåtar eller med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i 200-225 grader i 4-5 minuter.

- Släden


julen handlar om vänner, familj och kärlek!


SKiDOR <3

Åååååh vad jag längtar till skidsäsongen drar igång! Helt jävla sjukt mycket!!!!!!!!! åååh det typ kliar i min kropp, vill bara kasta min nerför backen och känna fartvinden! Så jävla härligt!

Klass 7,8 a klass 9a?






Vi har som tradtion den fagen vi slutar för jullovet att vår mentor Örjan tar en bild på klassen. Dem blir ju bara bättre och bättre för varje år!.....eller hur?!
Vi får se hur det här årets julfoto blir

//kåta julbocken

All I want for christmas is presents

Jag antar att det inte bara är jag som tänkt på hur många olika versioner man hittar låten "All i want for christmas is you"? Men det är ju inte så konstigt, sjukt bra och väldigt julig :) Här är några olika versioner..
Agnes Carlsson och Måns Zelmerlöws version
Mariah Careys verison, den kändaste kanske?
Från soundtracket från Love Actually, Olivia Olson!
Släden

:D

Besöksrekord igår! Det går framåt :D
Släden

ICE





Foto: Galna julklappen

SOPHIE

Tänkte ta uppdraget att skriva en rad om mina fina bästis Soph (Rudolf) då!
Sophie är nog den generösaste personen jag känner, hon delar alltid med sig och får alltid en att känna sig välkommen. När man kliver in i hennes rum är det första man ser en dörr fylld med bilder på råsnygga killar, oftast dunkar musiken en aning för högt och en aning för länge! Soph är väldig öppen också, med de flesta sakerna. När man sitter i tunnelbanan kan hon helt plötsligt skrika ut "SEX!!!??" om vi andra har viskat om något sånt. Haha ja, Sophie är galen, och det gillar jag!

About me - rudolf

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs313.ash2/59343_460176333473_754073473_6396883_4272168_n.jpg

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs072.ash2/36943_440399528473_754073473_5885822_2977740_n.jpg

Detta mina vänner är jag, Sophie Thunved(Rudolf med röda mulen). Loooove music och fotografering och kläder är något jag samlar på mig. Det är knappt en timme på dagen då jag inte lyssnar på musik - har alltid en öronsnäcka i mitt öra där det spelas allt från Oskar Linnros till Vaya Con Dios, dvs myyyckket(ta en titt här). Min dröm man är Chuck Bass och varje natt i mina drömmar gifter vi oss. Vad finns det mer om mig att säga? Medbloggare, hjälp mig! Skriv en rad om mig här nu tack!

Rudolf här!

Photobucket

Vänner! Jag har varit bortrest i det underbara London över helgen så därför mitt från varande, men nu är jag också igång! Sååå mysigt att julen börjar närma sig - jag har redan brutit mitt löfte "får börja lyssna på musik tre veckor innan julafton..." hehe nu är det typ 21 veckor kvar. Det här året kommer de bli en riktig engelsk jul hos mig då min syster som bor i London ska köpa med sig julpynt från Harrods - jag tänker mig en klassisk Kalle Anka jul! Wooonderful! Nu hörni nu kör vi igång!!

- Rudolf med röda mulen

bild från minijulafton

Jag dampar lite, hittar nämligen inte våra bilder från minijulafton, förutom denna, på mig ofc!(ego att bara spara bilder på sig själv eller vad?) :P Men, jag letar vidare...
Ebba B

A LITTLE CHANGE

Jag tänker faktiskt ändra mitt namn här på bloggen, heter ju Julklappen och det tänker jag behålla, ju mer tiden går kommer ni nog märka varför jag heter det, hallå, full av överasskningar ju!!! Haha okej nej men ni får se :P
Men jag tänker kalla mig för: Galna julklappen

Peace!

Fira julen med vännerna!

Något som vi gör varje år, det är att fira vår egna lilla julafton med de bästa vännerna! Vi bestämmer tid och plats och så får alla ta med sig något till julbordet, prinskorv, skinka, potatis, choklad(det viktigaste) och sånt :) Det får en verkligen att få julstämning i hela kroppen! Sen så har vi en riktigt gran och lägger alla julklappar under den! Ska leta rätt på lite bilder från förra året så ska ni få se mer :)
- Ebba B

80 DAGAR!

Foto: Ebba

Om du är intresserad av gamla inlägg!

Du som gillar vår blogg och är intresserad av var vi skrev innan, gå in på christmascandy.devote.se! Det är vår gamla julblogg, sedan två år tillbaka, innan det hade även vissa av våra medlemmar en som hette thisischristmas.blogg.se! Vi har alltså alltid bloggat om julen, och vi har alltid startat i september :) Ha nu en trevlig kylig höstdag! Pussar

julmarknader

Är det bara jag som längtar efter julmarknadena? Gamla Stan, Gröna Lund, Liseberg(bilden), finns så många otroligt mysiga! Min favorit är dock Gamla Stan, älskar att gå där med klassen och vänner!

JULKLAPPEN/LINA


Hej allihopa!
Lina heter jag, kallas för Julklappen här på bloggen. Är en ganska sprallig tjej som tänker mycket..på allt. Haha! Kallas numera för Bob marly på grund av mitt hår, ja bilder kommer så kan ni se! Jag älskar att röra på mig, dansar tre gånger i veckan, spelar piano gör jag också. Annars älskar jag att sjunga, skriva, intresse för skönhetstips/hälsotips. Ger alltid mina kompisar det, så de brukar inte bli så förvånade om jag sitter med mina vitlökstabletter i matsalen och gurglar salt. Kanske kommer det några tips lite senare?? Juliga då! Jag har en obsession att människor alltid måste sitta på min vänstra sida, speciellt på bio. Och jag har tre serier som är ett måste: One tree hill, Top model och Tyra banks show. Förebilden är Miley Cyrus. Töntigt men sant. Jag är nog världens bästa djurvän, när vi hade idrott och skulle springa 400 m så skulle jag bara säga en sak till alla "okej alla lyssna nu, AKTA MASKARNA!" ja nu säger alla det. När jag var liten tog jag löv och la över det på myror och liknande så de inte skulle bli blöta. Haha!
Okej nu kanske ni har fått en inblick av vem jag är.
EN sista sak: jag ÄLSKAR julen!
Pussss!

designchanges

Vi(slash jag) grejar för fullt med designen just nu på bloggen, men inom snar framtid så kommer bloggen kickas igång på riktigt :D

mikaelak fylleknark

Jag fick lite önskemål om att tillägna ett inlägg till vår kära vän Mikaelak! Hon är ett första-december-barn, så man kan ju säga att julkalender tillägnades henne, ellerhur? Vår töntiga kompis firar iallafall advent med tårta istälelt för lussebullar, och det ville hon att alla ska veta! Grattis i förskott mannen! (P.S. Bara 82 dagar kvar till jul nu)

83 dagar

Inte många dagar kvar nu!

RSS 2.0