Lite julebilder




jag åker skidor......


Juligaste julvideon av de alla


Lussebullar

Ingredienser:Saffransdeg: Pensling: Garnering: Gör så här:

1. Smula ner jästen i en degbunke.

2. Smält matfettet (d.v.s. smöret eller margarinet) i en kastrull. Häll i mjölken, rör om och värm till 37 °C (fingervarmt).

3. Häll en del av degspadet (d.v.s. mjölken och det smälta matfettet) över jästen och rör tills den är upplöst.

4. Tillsätt resten av degspadet, kesella, saffran, socker och salt. Arbeta därefter med maskin eller för hand in det mesta av mjölet så att degen släpper bunkens kanter och är smidig. Täck bunken med en bakhandduk och låt jäsa ca 30 min.

5. Ta upp degen på en lätt mjölad arbetsbänk. Knåda den slät och blank. Dela den i 5 delar. Baka sedan ut 10 lussekatter av varje del, genom att rulla ut varje liten del till ca 20 cm och därefter forma till en lussekatt. Lägg lussekatterna på plåtar med bakplåtspapper och tryck i russin ordentligt. Låt jäsa till dubbel storlek 20-30 minuter.

6. Pensla brödet med uppvispat ägg.

7. Grädda lussekatterna mitt i ugnen 225 °C i ca 8 minuter. (I varmluftsugn 225°C i ca 8-10 minuter.)

8. Låt svalna under bakduk. Förvara i plastpåse eller frys in.

 

Recept ifrån: www.Recepten.se




INTRODUSING ME

mee

Hej jag heter ebba och jag är ny bloggare på vår nya blogg julblogg. Jag kommer att namn ge mig som kåta julbocken!

Jag tycker vi borde ha lite roligare namn! Tycker inte ni?

Jag "går" till skolan har sång,piano och dans som hobbys. Jag gillar att ha roligt! haha! Shoppa fast en jag inte behöver ,fika och umgås med mina underbra vänner.

Jag kommer göra mitt bästa och försökta ta med min störtsa juleglädjen till denna blogg istället!

Jag känner redan julglädjen snart är julen här, nej det är ett bra tag kvar vi ska inte ljuga men nog finns det en liten längtan till att sitta vid julgranen med vänner och familj och öppna det där paketet man hoppas ska vara den där speciaella grejen man har velat ha till jul.

Puss & kram hälsar kåta julbocken!


Inte långt kvar!


Den sladdande släden

Hej, det är jag som är den "sladdande släden"! :P Kallas dock mest för Ebba. Är 15 år, och brinner för hästar, fotboll och fotografering! På fritiden så är jag inne på facebook och åker på min tejpade moppe. Mina obsessions är bla. att jag måste ha dörren stängd när jag tittar på tv, aningen wierd. Jag är rätt töntig och konstig, många tycker att jag är random/förstår dig inte på mig, förutom mina närmaste vänner som tycker jag e fett tråkig, men som älskar mig för den sak jag är :) Älskar att göra bort mig och försöker alltid bjuda på mig själv. Skulle säga att mina styrkor(förutom MVG i alla ämnen,suck on that) är att att lätta upp stela stämningar genom konstiga kommentarer samt att få folk som gjort sig illa att skratta!
Om ni har andra frågor om så är det bara att slänga in en kommentar eller mejla oss, på [email protected]! (Ja, observera stavfelet där, tacka rudolf.)


Hej och välkommen!

Hejsan Hoppsan! Kul att du hittat in till våran blogg :) Vi är fyra tjejer som driver denna fina julblogg :) Vi bjuder på allt ifrån recept och önskelistor till dem sjukaste julvideosarna :) Du får lära känna oss som den kåta julbocken, den sladdande släden, galna julklappen och Rudolf med röda mulen :)
Enjoy, och nu är det bara 85 dagar kvar till julafton! :)

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0